Bel ons vandaag nog +31 (0)71 3040 057

Marval logo
Nieuws

MSM LTS Versies

Sinds Marval in 2016 de Agile methodiek is gaan gebruiken is het aantal MSM versies dat wordt uitgebracht verhoogd. Initïeel was de intentie om elke 3 maanden een MSM versie uit te brengen maar mede door de groei van klantwensen werd dit meer en zijn er nu in het eerste jaar al 8 versies uitgebracht. Maar, terwijl klanten waarderen dat we snel op deze wensen inspelen bestaat er ook behoefte aan stabiele versies met gegarandeerde en begrijpbare ondersteuningstermijnen. Omdat onze klanten wereldwijd werken met verschillende versies is het een uitdaging geworden om voor al deze versies patches uit te brengen en zou de kwaliteit hieronder kunnen lijden en is er daarom nu gekozen voor de introductie van LTS releases (Long Term Support).  

Om een naadloze overgang en ononderbroken ondersteuning te kunnen bieden is er besloten door Marval om met MSM v14.10 de eerste LTS versie uit te brengen. Marval zou alle klanten willen adviseren om te upgraden naar de LTS versie waar we in de ontwikkeling van, meer dan 2 maanden exclusief hebben gewerkt aan het oplossen van bekende issues, testen en documenteren. In deze periode zijn geen nieuwe functionaliteiten geintroduceerd en enkel uitbreiding gedaan aan bestaande functionaliteiten zoals bijvoorbeeld het toevoegen van extra kolommen of velden. Omdat dit de eerste LTS versie is, streeft Marval ernaar om deze van de hoogste kwaliteit te laten zijn. 

Marval legt zich toe tot het uitbrengen van 1 LTS versie per jaar en deze zal volledig ondersteund worden met patches voor beveiligings issues, prestatie issues en algemene bugs tot de volgende LTS versie wordt uitgebracht. Klanten op een eerdere LTS versie zullen na uitkomen van de nieuwe LTS versie enkel nog ondersteund worden met beveiligingspatches. Oudere LTS versies dan de actuele of voorgaande versie zullen niet meer ondersteund worden met patches.  

Standaard niet-LTS MSM versies zullen normaal worden uitgebracht zoals u van Marval gewent bent om ook te blijven voorzien in de immer groeiende wensen van onze klanten. Marval zal niet-LTS versie niet ondersteunen met met patches maar legt zich wel toe om bugs op te lossen waar geen workaround voor bestaat, in de eerstvolgende niet-LTS release.
 

Neem contact met ons op Toon alle berichten

Eindeloze mogelijkheden met Marval...

Wat uw streven ook is, we hebben de technologie, expertise en de mensen om uw doelen te bereiken.

U heeft misschien nog vragen...

 • Vraag een
  demo aan

  Ontdek de voordelen van onze MSM software, ontworpen om de kwaliteit en klanttevredenheid te verbeteren met verminderde kosten

 • Downloads
  en informatie

  De centrale opslagplaats van interessante en nuttige informatie over IT Service Management

 • Ervaringen
  van klanten

  Ontdek hoe organisaties over de hele wereld Marval MSM gebruiken om hun meest kritische IT Service Management uitdagingen aan te pakken

 • Neem contact op
  met Marval

  Neem contact met ons op om uw serviceverbeteringsplannen te bespreken